Negrese cu marijuana

negrese cu marijuana

Ingrediente pentru aluat:

*200 gr. cacao pudra sau 250 grame ciocolata menaj (neindulcita)
*300 gr. canabutter
*9 oua mari / 10 mici
*500 gr. zahar
*300 gr. apa
*1/2 lingura extract de vanilie sau 2-3 pliculete de zahar vanilat
*1 lingurita sare
*1 plic praf de copt sau o lingura rasa de amoniac pt prajituri stins cu zeama de lamaie
*600 gr. faina
*200 gr. nuci macinate (optional)
*1 lingura rasa nes (optional)
*2-3 linguri de Martini (optional)

Ingrediente pentru glazura:

 *3 linguri apa                                                                                                                                                                                                            *3 linguri zahar                                                                                                                                                                                                        *3 linguri cacao                                                                                                                                                                                                      *3 linguri canabutter                                                                                                                                                                                          *50 grame nuci-bucati mari

Se pun zaharul, zaharul vanilat, pudra de cacao si apa intr-o oala la foc mic. Se amesteca pana se dizolva zaharul, se adauga nessul (daca doriti). Stingem focul de sub oala si adaugam canabutter-ul taiat bucatele pentru a se dizolva mai usor. Amestecam pana se omogenizeaza.
Daca folosim ciocolata de menaj, aceasta trebuie topita prima, apoi se adauga apa si untul. Atentie sa nu se supra-incalzeasca si sa nu se prinda de vas. Dupa aceea stingem focul si adaugam zaharul.
Lasam compozitia sa se raceasca cel putin pana nu mai este fierbinte.

Separam galbenusurile de albusuri. Albusurile se pun la rece. Peste galbenusuri se adauga cu lingura compozitie de cacao si se amesteca. Apoi se adauga faina “in ploaie” si praful de copt/amoniacul stins, amestecand bine sa se omogenizeze. Adaugam nucile macinate, extractul de vanilie si Martini, amestecand bine compozitia. Daca punem nuci dar nu vrem sa punem Martini, se poate sa fie necesar sa punem 2-3 linguri de apa in loc.
Albusurile se bat spuma si se adauga peste compozitie, amestecand usor, sa se incorporeze (dar nu se bate energic)

In prealabil se incalzeste cuptorul la 150-180 grade si tapetam o tava cu margarina si faina.
Punem apoi compozitia in tava si o introducem in cuptor. Dupa ce am incorporat albusurile, compozitia nu este bine sa fie lasata sa stea in vasul de amestec.
Se coace la foc moderat cca 30 de minute, apoi se intoarce tava cu 180 de grade si se mai coace inca 15 minute.

In acest timp pregatim glazura. Amestecam toate componentele, punem putin pe foc pentru omogeniare, continuind sa amestecam. Dupa ce a disparut aspectul de “taiat” scoatem tava cu prajitura, turnam repede deasupra glazura si o mai lasam in cuptor inca cca 5 minute.
Se incearca cu o scobitoare daca este coapta, respectiv intepam prajitura si urmarim ca aluatul sa nu adere la aceasta. (atentie, glazura poate sa adere la scobitoare)

Cand este coapta se scoate din cuptor si se taie cubulete in tava (30 – 36 buc = 6 * 5-6 randuri), inainte de a se raci de tot. Prajiturile se pot pastra cateva zile acoperite cu un servetel sau pana la 10 zile in frigider.

Reteta este pentru o tava mare si destul de inalta de negrese cu marijuana (iese inalta de 4–6 cm). Recomand sa faceti totul la jumatate de masura prima data.
De test sau/si pentru camuflaj se poate face si o masura de “negresa” identica dar folosind unt obisniuit, astfel aveti si cu ce servi eventualii musafiri nedoritori. Singura diferenta notabila intre cele doua va fi efectul asupra celui care le mananca.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *