Tinctura de Canabis

Tinctura de CanabisTinctura de Canabis in Alcool – Extractia la cald

Ingrediente:
6 grame canabis bun (buds)
55 grame de rom Bacardi

Procesul pe scurt :
1. Maruntiti canabisul foarte fin (se poate folosi o rasnita de cafea)
2. Se pune într-o tigaie putin adanca si se coace la 160 ° C timp de 4-5 minute pentru activarea canabisului
3. Se scoate tigaia din cuptor si se aduga romul peste canabisul activat.
4. Se pune apoi in bain-marie si se mentine amestecul la o temperatura de 65 – 70 grade C timp de 20 minute
5. Se strecoara amestecul si se depoziteaza intr-o sticla bine inchisa.

Dozare:
Se foloseste o pipeta. Cu o picatura va veti simti bine. Doua picaturi in general sunt sufiuciente pentru un tripp usor Efectul apare dupa aproximativ o ora si dureaza cateva ore (de la 4 pana la 8 ore)
detalii si optimizari:
1. Pentru o mai bina extractie este bine de maruntit canabisul daca acesta este uscat. Daca utilizati canabis verde, acesta trebuie tocat fin cu un cutit foarte ascutit. In acest caz nu trebuie utilizata rasnita sau grinder-ul. Si in cazul canabisului uscat imi exprim rezerve fatza de rasnita electrica, daca nu sunteti grabit, maruntiti buzii folosind procedee mai blande.
2. Coaceti canabisul.
Cand canabisul este verde, conţinutul de THC este exprimat ca THCA (acid tetrahydrocannabolic) Acesta prin decarboxilare se transforma in THC. Procesul necesita incalzire, deci are loc atunci canabisul este incalzit in timpul gatitului, fumatului sau vaporizarii. THCA este o substanta usor analgezica si antiinflamatoare, dar nu are afinitate bună cu receptorii CB1 din Sistemul nostru nervos, deci pentru a face o tinctura bogata in THC, care are multe din efectele terapeutice produse de ingerarea de THC trebuie convertit THCA din plante in THC inainte de a il extrage cu alcool.
THC se vaporizeaza la aproximativ 190 ° C. Trebuie sa avem grija la temperatura, deoarece vrem sa incalzim canabisul pentru a converti THCA la THC, fara a-l pierde prin vaporizare. Deci trebuie pastrata temperatura sub 190° C. Acesta este motivul pentru care se foloseste o temperatura de 160 ° C in cadrul metodei. Intre patru si cinci minute in cuptor si in bucatarie va incepe sa miroasa foarte puternic. Acesta este momentul pentru a scoate canabisul din cuptor.
3. Utilizaţi alcool cat mai concentrat disponibil. Cu cat alcoolul este mai concentrat, cu atat extractia va fi mai eficienta.
4. Fierbe amestecul daca vrei un proces rapid si eficient. Atentie, alcoolul este inflamabil. Si NU trebuie flambat. pentru a evita aprinderea lui, utilizati sistemul Bain Marie folosind un vas mare de apa. Atentie, alcoolul fierbe la 78 grade C , deci mult inainte de fierberea apei ( 100 grade C ) Cu un termometru putem mentine temperatura sub cea de fierbere a alcoolului, de exemplu in jur de 65-70 grade C. Se va observa miscarea de convectie rapida in alcool. Daca incepe fierberea, micsorati focul sau luati vasul exterior cu apa de pe foc.
5. Pastrare si folosire
Cand ati terminat extractia, vor fi ramas cca 30 grame de tinctura. Restul este alcool care s-a evaporat…
Picatura de pipeta are in general cu putin sub 1 gram.
Lichidul trebuie să fie de culoare verde inchis si miros ca de canabis.
6. Doze.
Oamenii sunt diferiti. Este nevoie de 1 – 1.5 ore să se simta efectele de canabis in cazul ingerarii. Acest lucru este valabil si pentru tinctura. 1 picatura produce un efect de spiritualitate care dureaza 4-6 ore, 2 picaturi produc un tripp placut care dureaza 4-8 ore. Persoanele care au dezvoltat o oarecare obisniuinta la canabis vor necesita doze mai mari.

2 Comments  to  Tinctura de Canabis

  1. elisabeta semeniuc spune:

    super reteta si ce sa fac cu ea ca doar nu creste canepa in padure,Totusi , e vorba de viata cuiva ,de unde iau planta?

  2. Zaf spune:

    Nu creste in padure. Creste pe langa padure. Lejer. Salbatec. Cauta!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *