UNT DE CANNABIS – CannaButter

UNT DE CANABIS - CanabutterReteta aceasta este baza pentru majoritatea retelor care vor urma. Untul este cea mai buna grasime pentru extragerea THC.

Dozaj 1.5 – 7 grame de “boboci” ( 1,5 in cazul soiurilor etichetate, 7 in cazul “salbaticiunilor” sau al hibrizilor slabi) sau 15 – 50 grame de frunze ( 15 in cazul frunzelor provenite de la tunderea buzilor de soi, 40-50 grame in cazul frunzelor de masculi sau a celor provenite din zonele de inflorescenta a hibrizilor slabi sau a ruderalisului matur.) la 11 grame de unt. Din aceste cantitati rezulta o doza. La preparare cantitatea mai scade, in plus exista pierderi, cu atat mai mari cu cat materialul vegetal este de calitate mai proasta (si implicit mai mult)
Deci cand facem prajitura, daca avem 500 grame de unt cu care am facut CannaButter, avem grija sa rezulte in final in jur de 45 portii de prajitura. (mai putine in cazul materiei prime de slaba calitate).

METODA 1

UNT DE CANNABIS - Canabutter1. Bobocii uscati sau frunzele se sfarama in bucatele mici sau pudra.

2. Iarba si untul sau uleiul sunt puse intr-o Bain Marine adica se pun intr-un vas mai mic introdus intr-un vas mai mare, plin cu apa, care la randul lui se pune pe foc. Acest sistem previne arderea amestecului, fenomen care compromite rezultatul final. Cei care au experienta in ale gatitului, daca fac cantitati mari, pot lucra direct pe foc, dat la minimum, dar trebuie sa amestece tot timpul si periodic sa adauge mici cantitati de apa. Dureaza 25 – 45 de minute de cand amestecul de unt si planta incepe sa iarba ushor pana cand transformarea si extractia THC este gata.

3. Cand este gata, amestecul de planta si unt trebuie strecurat cat este inca fierbinte printr-o sita de ceai, cu gauri cat mai fine.

4. Lichidul curat se pune la racit intr-un vas asezat in apa rece, pentru a se inchega. Dupa intarire, untul se scoate din vas incalzindu-l un pic, doar cat sa se dezlipeasca bucata.

5. Untul de canabis se poate folosi pe loc sau se poate pastra in frigider cca o saptamana (in vas acoperit)sau in congelator cca 3 luni.

METODA unt de cannabis2

– se foloseste mai ales cand materia prima este formata din frunze si flori de Ruderalis sau canepa industriala. In acest caz se pot folosi frunze si flori proaspete.

1 .Se pun frunzele sau florile intr-o oala de supa, se acopera cu apa si se pune deasupra o cantitate de unt corespunzatoare dozajului (cam 10 grame de unt la 50 grame de frunze/flori uscate. Daca sunt neuscate se apreciaza cantitatea de iarba dupa volum.)

2. Se fierb bine la foc mic timp de 2-3 ore.

3 .Se racesc in apa rece si apoi in frigider. Untul se va solidifica in partea de sus a vasului. Se face o gaura in stratul de unt si se scurge bine apa (care este urit-mirositoare). Se topeste untul punand vazul pe foc si se scurge printr-o sita fina (de ceai) separand astfel plantele de unt. Untul lichid este iarasi racit si solidificat, putandu-se folosi sau pastra la rece.
Atentie, CanaButer are culoare vrede, si deci se recunoaste de untul normal in frigider sau in congelator.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *